Margot Wallström
Utrikesminister Margot Wallström. Foto: Maja Suslin/TT

Utrikesministern: Trumps beslut om Jerusalem är inte bra

1:34 min

USA:s president Donald Trump sa i går att Jerusalem ska vara Israels huvudstad. Sveriges utrikesminister Margot Wallström tycker inte att det är bra.

Margot Wallström säger att Donald Trumps beslut gör det svårt att skapa fred mellan palestinier och israeler. Sverige tycker att Jerusalem är huvudstad för både israeler och palestinier.

Sverige och många länder tycker att Tel Aviv är Israels huvudstad. Alla länder har sina ambassader där. Men nu ska USA flytta sin ambassad till Jerusalem.

Jerusalem är en viktig stad för både judar, kristna och muslimer. Både palestinier och israeler vill ha staden som sin huvudstad. Palestinier och israeler är i konflikt med varandra.

I dag ska Margot Wallström träffa USA:s utrikesminister Rex Tillerson. Hon kommer fråga honom om USA har någon större plan för fred mellan israeler och palestinier.

Förenta Nationerna, FN, ska ha ett extra möte för att prata om Jerusalem och om konflikten.

Ljudklippet är från avsnittet
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista