enskede gårds gymnasium
Det hände på Enskede Gårds gymnasium i södra Stockholm. Foto: Claudio Bresciani/TT

En elev blev dödad på en skola i Stockholm

2:08 min

En elev blev dödad på en skola i Stockholm igår. Han blev huggen med kniv. Han var 17 år gammal.

Det hände på Enskede Gårds gymnasium i södra Stockholm. Det blev bråk mellan flera elever. En elev hade en kniv och högg en kille. Killen åkte till sjukhus, men han dog några timmar senare. Han hade kommit till Sverige som ensamkommande invandrare. Han kom hit för två år sedan.

Eleven som högg killen med kniv flydde från platsen. Men polisen tog honom senare. Polisen vet inte varför det blev bråk. Nu är eleven misstänkt för mord. Han är 16 år gammal.

Många andra elever på skolan såg det som hände. Idag finns det många vuxna på skolan som kan ge stöd till de som mår dåligt och är ledsna. Det är till exempel personer från organisationen Röda Korset.

Sveriges statsminister Stefan Löfven säger att det är en fruktansvärd händelse. Han tänker på killen som dog, och på hans familj. Det är en tragedi, säger Stefan löfven.

– De är fruktansvärt. Det är naturligtvis en tragedi. Jag tänker på den här unga pojken här, som nu har mist sitt liv. Och hans anhöriga, och skolan i övrigt. Det är en fruktansvärd händelse naturligtvis, för skolpersonalen och de andra eleverna. Så det är en tragedi, säger Stefan Löfven.

lattsvenska@sverigesradio.se

Ljudklippet är från avsnittet
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".