Molly Sandén, Farah Abadi och Kalle Zackari Wahlström kramar om varandra sista dagen i Musikhjälpenburen 2017
Programledarna Molly Sandén, Farah Abadi och Kalle Zackari Wahlström har sänt programmet dygnet runt i en vecka. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Musikhjälpen samlade in 74 miljoner kronor till barn

2:49 min

Programmet Musikhjälpen samlade in över 74 miljoner kronor till barn som har det svårt. Det är mer pengar än programmet någonsin har samlat in.

Programmet har sänts i radio och tv dygnet runt i en vecka. Det sändes från ett torg i Umeå, och avslutades igår söndag.

Musikhjälpen samlar in pengar till människor som har det svårt. I år ska pengarna hjälpa barn i världen som säljs och tvingas till sex.

Förra året samlade Musikhjälpen in 49 miljoner kronor. I år blev det 25 miljoner kronor mer, och det är rekord.

Nu ska organisationen Radiohjälpen bestämma vilka som ska få pengarna. Radiohjälpen har jobbat i många år med att samla in pengar till välgörenhet. De kontrollerar noggrant vilka organisationer de ger pengar till. Organisationerna som får pengar måste rapportera hur de använder dem.

Per Byman är chef för Radiohjälpen. Han tackar för allt engagemang och all kärlek som människor har visat under veckan. Han säger att 74 miljoner kronor kan hjälpa väldigt många barn.

– Förstår ni vilken skillnad det här kommer att göra? Förstår ni att vi faktiskt har 74 miljoner kronor som vi kan hjälpa till med? Och jag kan bara säga tack till alla. Jag är helt tagen. Jag visste inte riktigt vad jag skulle förvänta mig. Men det engagemang, den kärlek som har varit. Alltså Umeå, ni är ju helt fantastiska!, säger Per Byman. 

Ljudklippet är från avsnittet
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".