Pizza. Foto: Maja Suslin / TT
Foto: Maja Suslin / TT

På nyårsdagen säljs flest pizzor på hela året

0:54 min

Många pizzerior förbereder sig nu inför nyårshelgen. Nyårsdagen, den första januari, är den dag som det säljs flest pizzor på hela året.

På söndag är det nyårsafton. Då har många fest och är uppe sent på natten. Nästa dag, på nyårsdagen, köper många mat på en restaurang.

Danny Hamataaleb har en pizzeria i Ronneby i södra Sverige. Han säger att han säljer tre gånger fler pizzor på nyårsdagen mot en vanlig dag. Och han har redan börjat förbereda maten.

– Vi börjar i dag och imorgon hela dagen också. Ja, vi brukar skära mycket ost och skinka och kebab och förbereda många degar och sen är det också kebabsås, säger Danny Hamataaleb.

 

Ljudklippet är från avsnittet
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".