Malmö Universitet
Foto: Johan Nilsson/TT

Malmö Universitet är stängt på måndag på grund av hot

1:43 min

Någon har skickat ett hot mot Malmö universitet. Universitetet kommer att vara stängt på måndag.

Hotet kom i ett mail förra veckan. Universitetet vill inte berätta vad som stod i mailet, men de tar hotet på allvar. Universitet har anmält hotet till polisen, som nu undersöker det.

Malmö Universitet har skickat ett mail till alla studenter och personal på skolan. De skriver att hotet gäller måndagen den 8 januari. Därför kommer universitetet att vara stängt på måndag.

Det går ungefär 24 000 studenter på Malmö Universitet. Många av dem skulle skriva en tenta, alltså ett prov, på måndag. Men nu kan de inte göra det.

Annika Nilsson är ordförande för studenterna som ska bli tandläkare. Hon tycker att det är bra att universitetet har stängt på måndag. Det hade inte varit bra för studenterna att vara oroliga och skriva tenta samtidigt.

– När krisgruppen har bedömt att det är ett så pass allvarligt hot så tycker jag det är bra att man stänger. Att de studenter som skulle tentera inte tvingas komma hit och sitta och vara oroliga. När man skriver en tenta är det tillräckligt stressande ändå, säger Annika Nilsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista