Polisen undersöker det avspärrade området.
Mannen plockade upp ett föremål från marken, som exploderade. Foto: Henrik Montgomery/TT

En man dog i en explosion

1:42 min

En man dog i en explosion igår söndag. Det hände i området Vårby gård i södra Stockholm. En kvinna blev skadad av explosionen.

Det hände utanför en tunnelbanestationen. Mannen plockade upp ett föremål från marken, som exploderade. Han dog senare på sjukhuset.

Polisen är inte säkra på vad föremålet var, men de tror att det var en handgranat. Polisen undersökte området men de hittade inte några andra farliga saker. De tror inte att det har något med terrorism att göra. Och de tror inte att explosionen var riktad mot mannen som dog. De tror att det var en slags olycka.

Polisen vet inte vem som la föremålet på marken. De har inte hittat något misstänkt person. Polisen är i Vårby gård idag och pratar med personer som kan ha sett något. Och de ska titta på bilder från övervakningskameror som kanske har filmat något av det som hände.

Ljudklippet är från avsnittet
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista