Alexander Skarsgård tar emot en Golden Globe, och en bild från tv-serien Big Little Lies.
Alexander Skarsgård spelar en man som misshandlar sin fru i TV-serien "Big Little Lies". Frun spelas av den kända skådespelaren Nicole Kidman. Foto: Paul Drinkwater/ Hilary Bronwyn Gayle

Skådespelaren Alexander Skarsgård vann en Golden Globe

2:31 min

Den svenska skådespelaren Alexander Skarsgård fick ett stort amerikanskt pris igår. Han vann en Golden Globe för sin roll i TV-serien "Big Little Lies".

Golden Globe är ett väldigt fint amerikanskt pris för filmer och tv-serier. Det är nästan som Oscars. Alexander Skarsgård är den förste svensken som vinner en Golden Globe på över 30 år.

Alexander Skarsgård spelar en man som misshandlar sin fru i TV-serien "Big Little Lies". Frun spelas av den kända skådespelaren Nicole Kidman. Alexander har fått mycket bra kritik för att han spelade den hemska rollen så bra.

När han fick priset tackade han alla duktiga kvinnor som är med i serien. Särskilt Nicole Kidman. Tack för att du gjorde det här till den bästa upplevelsen i min karriär, sa han till Nicole Kidman.

Alexander Skarsgård började sin karriär i Sverige, men nu arbetar han mest i USA. Han har varit med i flera stora filmer och tv-serier. Hans pappa Stellan Skarsgård och bröderna Gustaf och Bill Skarsgård är också kända skådespelare.

Den svenska filmen "The Square" hade också chans att vinna en Golden Globe. Den var nominerad till priset för bästa film som inte är på engelska. Men den vann inte.

Ljudklippet är från avsnittet
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista