En polis och avspärrningsband utanför restaurangen på Rinkeby torg, där en man blev skjuten.
Mannen blev skjuten på en restaurang på Rinkeby torg. Foto: Fredrik Sandberg/TT

En man blev dödad i Rinkeby i Stockholm

1:58 min

En man blev dödad i området Rinkeby i Stockholm igår kväll. Han blev skjuten.

Det hände på en restaurang vid Rinkeby torg, ungefär klockan halv sju på kvällen. Mannen var i 25-årsåldern. Han åkte till sjukhus, men han dog senare.

Det var många människor på torget när det hände. Polisen har förhört flera personer. Men de har inte hittat någon misstänkt person.

Det hände bara en vecka efter att en annan man blev dödad i Rinkeby. Han blev skjuten till döds i ett garage, på nyårsafton.

Polisen tror att de här händelserna kan hänga ihop. Jan Evenson jobbar på polisen i Stockholm. Han säger att kriminella grupper bråkar med varandra i det här området. Han säger att det har blivit mer våld de senaste veckorna. Flera personer har blivit skjutna.

– Vi har en konflikt mellan olika kriminella grupper i den här regionen. Och vi har under några veckor sett att det har varit en upptrappning. Vi har en teori om att de senaste veckornas händelser hänger ihop, säger Jan Evenson.

Kommunen har öppnat en lokal i Rinkeby som man kan gå till om man är orolig och vill ha hjälp och stöd. Den ligger nära Rinkeby torg.

Ljudklippet är från avsnittet
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista