En bild på Glada Hudik-teatern och en bild på Östersund FK
Till vänster: Glada Hudik-teatern, till höger: spelare i fotbollsklubben Östersund FK Foto: Emma Svensson/ Creative Commons & Robert Henriksson/TT.

Fotbollsklubben Östersund FK ska göra en musikal

1:56 min

Fotbollsklubben Östersund FK ska göra en musikal tillsammans med Glada Hudik-teatern.

Det har gått väldigt bra för Östersund FK den senaste tiden. Det är Sveriges enda lag som är med och spelar i turneringen Europa League. Östersund FK är också kända för att vara en lite annorlunda fotbollsklubb. De samarbetar med kulturarbetare och gör olika kulturaktiviteter varje år.

Och i år ska de alltså göra en musikal med Glada Hudik-teatern. Det är en teatergrupp med skådespelare som är utvecklingsstörda. De var med i en dokumentärserie som sändes på TV 2010, och blev kända i hela Sverige.

Musikalen kommer att ha premiär i november i år. Men det är inte klart vad den ska handla om. Det berättar Daniel Kindberg, som är ledare för Östersund FK. Han säger att de ska bestämma tillsammans vad det ska handla om. Och ingen vill missa det här, säger han.

– Det är inte fastställt, för det ska växa fram under året. Det är få som vill missa det här. Det är väl som att spela en Arsenal-match, det vill man inte missa heller, säger Daniel Kindberg.

Ljudklippet är från avsnittet
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista