Tele2 och Comhem går ihop. Anders Nilsson, vd Comhem. Foto: Janerik Henriksson/Magnus Hjalmerson Nejdeman/TT. Montage: Sveriges Radio.
Tele2 och Com hem ska bli samma företag. Anders Nilsson ska vara chef. Foto: Janerik Henriksson/Magnus Hjalmerson Nejdeman/TT. Montage: Sveriges Radio.

Tele2 och Comhem ska bli samma företag

1:43 min

Mobilföretaget Tele2 och internetföretaget Comhem ska gå ihop och bli samma företag.

Tele2 är ett stort företag som säljer abonnemang för mobiltelefoner och internet. Comhem är ett stort företag som säljer abonnemang för internet och TV. Nu vill de bli ett företag där kunderna kan köpa både internet, telefon och TV.

Det finns redan två stora företag i Sverige som säljer de tre sakerna samtidigt. De heter Telia och Telenor. Det nya företaget blir nu en stor konkurrent till Telia och Telenor.

De två företagen vill gå ihop för att kunna erbjuda kunderna mer saker. Och företagen tror att de kan spara pengar när de blir ett företag istället för två.

En del av de som arbetar på Tele2 och Comhem idag kanske inte får arbeta kvar när de blir ett företag. Men cheferna säger att detta inte är klart ännu.

Ljudklippet är från avsnittet
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista