Benjamin Ingrosso förbereder sig inför Eurovision Song Contest

1:56 min

Imorgon torsdag ska Sverige tävla i musiktävlingen Eurovision Song Contest. Då ska artisten Benjamin Ingrosso sjunga sin låt "Dance you off", i den andra semifinalen.

43 länder tävlar mot varandra i den europeiska musiktävlingen Eurovision Song Contest, som är i Portugal i år. Det börjar med två semifinaler, och sedan går 26 länder vidare till den stora finalen på lördag.

Igår tisdag var den första semifinalen, och imorgon torsdag är den andra semifinalen. Då är det dags för Sverige att vara med och tävla.

Artisten Benjamin Ingrosso har varit på plats i Lissabon i Portugal i nästan en vecka. Han har repeterat låten många gånger, och säger att det känns bra.

Men han berättar att han kan bli väldigt nervös. Och då försöker han att bara tänka på hur roligt det är att han får göra det han älskar, inför så många TV-tittare.

–- Man ska ju bara tycka att det är kul. Det här är ju en stor chans för mig att få göra det jag gör, framför så mycket tittare. Och göra det jag älskar. Jag har inte tid... jag har inte tid att vara nervös, helt enkelt! Jag ska ju njuta, säger Benjamin Ingrosso.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista