Hot mot fyra skolor i Oskarshamn

1:48 min

Det är en ovanlig dag på fyra skolor i Oskarshamn idag. Någon har hotat med att skjuta personer på skolorna. Idag är poliser på plats.

Hotet mot skolorna spreds på det sociala mediet Instagram. Det stod att skjutningarna skulle hända idag på torsdagen. Hotet var mot skolorna Vallhallaskolan, Rödsleskolan, Kristinebergskolan och Oscarsgymnasiet.

Det kan vara någon som bara skämtar, men polisen måste utgå ifrån att det är ett riktigt hot. Kommunen har pratat med polisen, och de kom överens om att skolorna ska vara öppna idag ändå. Men flera poliser är på skolorna, för att det ska kännas tryggt.

Moa Andersson går på Oscarsgymnasiet. Hon är i skolan idag, men hon är ändå lite rädd. Hon har kompisar som har stannat hemma.

Moa Andersson tror inte att hotet är på allvar, men tycker ändå att det känns lite läskigt.

– Det är såklart jätteläskigt, och man är ju lite rädd. Det är lite läskigt att det ska vara poliser och så, för det blir ju lite otryggt. Även fast de finns där så känner man ju av dem , och att det har hänt något och att det är oroligt. Men... jag tror ju dock bara att det är lite skämt, säger Moa Andersson till P4 Kalmar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista