Inrikesministern besökte Sätra efter mord på tre unga män

2:16 min

Tre män har mördats på kort tid i Sätra som ligger utanför Stockholm. Många som bor i Sätra är oroliga. Nu har inrikesministern besökt Sätra. Han lovar att polisen ska få mer pengar.

Det var i förra veckan som männen mördades. Två män hittades döda i ett garage. En 25-åring sköts i en lägenhet några dagar senare. Två personer som var misstänkta för morden greps av polisen men släpptes senare. Polisen vet inte om morden hör samman eller har några kopplingar.

Sätra är en lugn förort. Det brukar inte vara skjutningar där. Många är ledsna och har lagt blommor på torget. Flera politiker har varit på besök. En av dem är inrikesminister Mikael Damberg.

Han berättar att han vill ha fler poliser som finns på plats. Han vill ha mer kameraövervakning för att skapa ett tryggare centrum och för att minska handeln med droger. Han vill också ge mer pengar till kommunerna och till skolan så inte ungdomarna väljer att bli kriminella. Så här säger han till SVT:

– Det krävs mer närvarande poliser och mer av kameraövervakning för att skapa tryggare centrum och få bort den öppna droghandeln. Men det krävs också förebyggande insatser där regeringen gör stora satsningar på kommunsektorn de närmsta åren, men framförallt på skolan för att ge unga människor en riktigt bra utbildning. Så det inte blir en kriminell karriär som de ser fram emot, säger Mikael Damberg som är socialdemokratisk inrikesminister.