Sverige ska spela semifinal i fotbolls-VM

2:37 min

Sverige får spela semifinal i fotbolls-VM. Sverige vann matchen mot Tyskland i lördags.

Matchen mot Tyskland var en kvartsfinal i världsmästerskapet, VM, för damer. Tyskland var favoriter i matchen. Sverige hade inte vunnit mot Tyskland i ett mästerskap på 24 år. Många experter trodde att Tyskland skulle vinna över Sverige. Men Sverige vann matchen med 2-1.

Tyskland var bäst i början av matchen. De gjorde mål efter bara 16 minuter. Men sedan spelade Sverige bättre och bättre. Sofia Jakobsson gjorde ett mål i första halvleken. Och Stina Blackstenius gjorde ett mål i den andra halvleken.

Nu får Sverige spela semifinal mot Nederländerna. Laget som vinner den matchen får spela i finalen. I den andra semifinalen möts USA och England.

Richard Henriksson är expert på fotboll på Radiosporten. Han tror att Sverige har en stor chans att vinna mot Nederländerna. Han säger att Nederländerna har bra spelare. Men de har gjort många misstag under det här mästerskapet.

– Jag tycker att Sverige har en väldigt bra chans i den där matchen. Nederländerna har väldigt bra spelare offensivt - men Nederländerna har faktiskt inte imponerat nämnvärt på mig i det här mästerskapet. De släpper till väldigt mycket målchanser och har en backlinje som gör en hel del individuella misstag, säger Richard Henriksson i Radiosporten.

Sveriges match mot Nederländerna är på onsdag 3 juli, klockan 21.00. Du kan höra matchen på radion i kanalen P4. Eller se den på tv i kanalen TV4.