Tre skjutningar i Stockholm på söndagen

2:00 min

Det var tre skjutningar i Stockholmsområdet i söndags kväll. Två män har dött. Och två fick allvarliga skador.

Den första skjutningen hände strax efter klockan sex. Det var i Sollentuna norr om Stockholm. Två män blev skjutna. En av dem dog senare på sjukhus. Den andre har allvarliga skador, men de är inte livshotande, säger polisen.

Lite senare under kvällen skadades en till person vid en skjutning. Det var i kommunen Järfälla. Personen fick ett skott i benet och fick åka till sjukhus. Senare under kvällen sköts en till person ihjäl i Blackeberg i västra Stockholm.

Polisen jobbar nu hårt för att utreda de tre skjutningarna. De har till och med kallat in extra personal. De har tagit en person som är misstänkt för skjutningen i Blackeberg.

Polisen vet inte om det finns någon koppling mellan skjutningarna. Men de undersöker det. Det säger Anna Westberg på polisen till Ekot.

– Det finns ju vissa likheter i just i tid och i plats. För det är ju en sådan sak som talar för att det skulle kunna vara ett samband, men det är för tidigt för mig att säga någonting om. Men det tittar man på, säger Anna Westberg.

Polisen vill ha tips från folk för att undersöka brotten. De knackar bland annat på dörrar och pratar med människor som bor i områdena.

Det har varit ovanligt många dödsskjutningar i Stockholmsområdet i år. Fler än tio människor har redan dött i skjutningar i Stockholm i år.