Sverige missar VM-finalen i fotboll

3:09 min

Det blir ingen final för Sverige i fotbolls-VM. Sverige förlorade semifinalen mot Nederländerna igår. Nu hoppas svenskorna på en bronsmedalj istället.

Nederländerna vann med 1-0. Målet kom väldigt sent. Det blev inga mål under matchens första halvlek. Och inte heller under andra halvleken. Därför blev det förlängning. Nederländerna träffade målet efter 99 minuter.

Många tyckte att Sverige spelade väldigt bra under den första halvleken. Och de hade flera målchanser. Men de gjorde inget mål. Sveriges målvakt Hedvig Lindahl var väldigt besviken efter matchen. Hon tyckte att Sverige hade en bra chans att komma till finalen. Det sa hon till Radiosporten.

– Vi hade en jättechans och vi schabblade bort det, tyvärr. Vi gjorde en bra match. Och just därför känns det så himla surt. Så himla surt. Vi skulle ha vunnit den här matchen, tycker jag, säger Hedvig Lindahl.

I slutet av matchen blev svenskorna trötta. Och Sveriges fotbollstjärna Kosovare Asllani fick en boll i huvudet. Hon fick sluta spela och åka till sjukhus. Men hon är inte allvarligt skadat, säger läkarna.

Sverige får spela en sista VM-match på lördag. Då kan det bli en tredje plats för Sverige. Sveriges lagkapten Caroline Seger hoppas på bronsmedaljen. Hon sa till Radiosporten att laget måste tänka på nästa match nu.

– Vi har gjort vad vi har kunnat och det är en ny match på lördag igen. Så det är inte så mycket att grubbla om egentligen. Utan det gäller att ladda om och ta hem bronset, säger hon.

Matchen om bronsmedaljen börjar klockan 17.00 på lördag, 6 juli. Du kan höra matchen på radion i kanalen P4. Eller se den på tv i kanalen TV4.