Sverige fick brons på EM i dressyr

2:51 min

Sveriges lag kom trea i Europamästerskapen, EM, i dressyr. De vann bronsmedalj.

EM i ridsport pågår just nu i Rotterdam i Nederländerna. Det är tävlingar i hoppning och dressyr. Igår kom det svenska laget trea i dressyr.

Men först kom Sverige bara på fjärde plats. Det brittiska laget hade mer poäng. Men efter tävlingen bestämde domaren att det brittiska laget blev diskvalificerade. Deras poäng räknas inte. Det beror på att en av deras hästar blödde på ena sidan. Om en häst blöder får man inga poäng. Då kom Sverige på tredje plats istället. Sverige försvarade sitt brons från förra EM, i Göteborg för två år sedan. Då fick Sverige också brons.

Bronset betyder att alla som var med i laget får tävla i den individuella tävlingen också. Det betyder att man tävlar själv och inte i lag. Den tävlingen är på torsdag.

De fyra svenskarna i laget heter Antonia Ramel, Juliette Ramel, Therese Nilshagen och Patrik Kittel. Patrik Kittel fick mest poäng. Han fick 78, 26 procent av domarna. Det var hans personliga rekord.

Det tyska laget fick guld och Nederländerna fick silver i dressyr.

Idag är det hoppning. De svenska hopparna ligger bra till. Peder Fredricson är Europamästare. Han vann guld i förra EM, 2017 i Göteborg. han har också vunnit silver i OS. Han säger till Radiosporten att det svenska lagets mål är att vinna guld.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista