Johanna
Bröstoperationen höll på att kosta Johanna livet! Foto: Anders Olsson / Pira & Bråding

Bröstoperationen höll på att kosta Johanna livet!

- Jag hade sådan dödsångest, jag var helt säker på att jag skulle dö. Ända sedan tonåren har Johanna tyckt att hon haft fula och hängiga bröst och drömt om att en dag få göra en bröstoperation.

- Jag kände mig ful och osexig. Det kändes inte som om brösten var en del av mig.

Tillslut, efter att hon fått sitt tredje barn, bestämmer hon sig för att göra en bröstoperation hos en kirurg med gott rykte på en känd klinik. Hon passar också på att göra en bukplastik eftersom hon fått problem med lös hud på magen efter sina tre graviditeterna. Ingreppen blir lyckade så Johanna bestämmer sig för att även fylla ut brösten med silikonimplantat och genomgår ännu en operation. En operation som kommer bli starten på en mardröm.

- Hade jag vetat vad som väntade efter den operationen så skulle jag aldrig någonsin ha gjort det här. Hela mitt liv raserades och min kropp, gamla Johanna fanns liksom inte längre kvar. Jag började till och med planerade för hur min familjs liv skulle bli utan mig.

Pira & Bråding släpps som podd varje fredag klockan 8:00 med start 8 september.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".