Carolina Norén är Sveriges Radios expertkommentator för Melodfestivalen i P4 och Eurovision sedan 1999. Foto: Ronnie Ritterland / Sveriges Radio
Carolina Norén är Sveriges Radios expertkommentator för Melodfestivalen i P4 och Eurovision sedan 1999. Foto: Ronnie Ritterland / Sveriges Radio
Lyssna på sändningarna här!

Allt om Melodifestivalen i P4

I år är Melodifestivalen äntligen tillbaka i Sveriges Radio P4 med Carolina Norén som expertkommentator för samtliga deltävlingar och finalen. Vid sin sida har hon webb- och dialogredaktören Ronnie Ritterland. 

Tillsammans kommer de att guida dig som lyssnar genom varje deltävling, Andra Chansen och Finalen både i radio och här på hemsidan.

De första fyra deltävlingarna går att lyssna på varje vecka i tre dagar till och med måndag 23:59 på sverigesradio.se samt i vår app Sveriges Radio Play.

Varje vecka kan du följa tävlingen både i Sveriges Radio P4 och här på webben samt i sociala medier.

Så här sänder vi Melodifestivalen i P4

Melodifestivalen deltävling 1 från Göteborg sänds lördag 6 februari klockan 20:00 och går att lyssna på till och med den 8 februari klockan 23:59

Melodifestivalen deltävling 2 från Malmö sänds lördag 13 februari klockan 20:00 och går att lyssna på till och med den 15 februari klockan 23:59

Melodifestivalen deltävling 3 från Norrköping sänds lördag 20 februari klockan 20:00 och går att lyssna på till och med den 22 februari klockan 23:59

Melodifestivalen deltävling 4 från Gävle sänds lördag 27 februari klockan 20:00-21:30 och går att lyssna på till och med den 11 april klockan 23:59

 

Från och med att deltävling 4 har sänts kan blir det återigen möjligt att lyssna på samtliga deltävlingar fram till 30 dagar efter finalen, alltså måndag 11 april klockan 23:59.

 

Melodifestivalen Andra chansen från Halmstad sänds lördag 5 mars klockan 20:00-21:30 och och går att lyssna på till och med måndag den 11 april klockan 23:59.

Melodifestivalen Finalen från Stockholm sänds lördag 12 mars klockan 20:00-22:00 och går att lyssna på till och med måndag den 11 april klockan 23:59.


#HelaSverigesFest

Nytt för i år är hashtaggen #HelaSverigesFest där du som lyssnar eller tittar på tävlingen kan bidra till stämningen genom att dela med dig av hur det ser ut hemma hos dig när du följer Melodifestivalen i sociala medier.

Nyfiken på hur det går till?

Så här gör du för att vara med:

Ta en bild med din kamera eller smarta telefon och lägg upp bilden på till exempel Instagram eller Twitter. Innan du publicerar din bild så taggar du den genom att ange taggen #HelaSverigesFest i bildtexten. Även du som inte har ett eget konto kan se bilderna från andra mellofans.

Klicka på länken HÄR om du är nyfiken på hur det ser ut!

OBS! Lägg bara upp bilder som är dina egna och är det någon annan som tagit bilden så var noga med att ange det genom att skriva ut namnet på fotografen. 

 


Vill du höra av dig till Carolina och Ronnie?

Du är alltid varmt välkommen att mejla!

melodifestivalen@sverigesradio.se 

Mer info om samtliga deltävlingar och hur du ser finalen i SVT hittar du här!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista