Blair säger att han vet att Irak köpte uran

Tidigare i år krigade USA och några andra länder mot landet Irak i mellanöstern.
Det gjorde de bland annat för att de trodde att Irak hade väldigt farliga som kallas massförstörelsevapen och kärnvapen.
Ingen har hittat sådana här vapen i Irak.

Många tror att politikerna som startade kriget hade fel. De tror till och med att de ljög när de sade att de var säkra på att Irak hade massförstörelsevapen. Ett av länderna som hjälpte USA att kriga i Irak var Storbritannien. En man som heter Tony Blair är statsminister i Storbritannien Just nu är han i USA och träffar USA:s president George Bush. De båda ledarna säger att de har bevis för att landet Irak har försökt köpa ett ämne som heter Uran. Uran kan användas till att göra farliga kärnvapen. Igår sade Tony Blair att han vet att Irak har köpt uran. Många människor i Storbritannien tycker att det är svårt att lita på att det Tony Blair säger om Irak är sant. Många människor i USA tycker att George Bush också har gjort fel. Före kriget sa George Bush att han ville starta kriget för att Irak hade massförstörelsevapen. Nu säger han andra saker om varför han ville starta kriget.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".