Många mord begås av psykiskt sjuka

Några experter gjort en undersökning om pyskiskt sjuka människor.
Då har det visat sig att många av de hemska brott, framför allt mord, som händer i samhället görs av psykiskt sjuka människor.

Pyskiskt sjuka människor kan också vara människor som super, knarkar eller missbrukar tabletter. När det gäller att döda någon eller att hota att döda någon så görs de brotten oftats av människor som är psykiskt sjuka eller är missbrukare. Det går att göra så att psykiskt sjuka kanske kan låta bli att göra allvarliga brott. Till exempel genom att de får bra vård på sjukhus för sin psykiska sjukdom. Det går också genom att vården fortsätter även när de kommer ut från sjukhuset. Det säger experter. Det gäller också att bli av med problemet med missbruk. Det bör satsas mycket pengar på vården för de som har problem med till exempel knark eller alkohol. De flesta människor som är psykiskt sjuka gör aldrig några brott överhuvudtaget. Men det kan vara svårt att i förväg veta vilka psykiskt sjuka som kan vara farliga.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".