1 av 8
Prinsessan Estelle döptes av Anders Wejryd. Han är ärkebiskop och den högsta religiösa ledaren för Svenska kyrkan. Fotot togs av Pontus Lundahl på Scanpix.
2 av 8
Här är Estelle med sina föräldrar, kronprinsessan Victoria och prins Daniel. Fotot togs av Pontus Lundahl.
3 av 8
Dopet var i Slottskyrkan. Det är en kyrka som är inbyggd i det kungliga slottet i Stockholm. Fotograf var Pontus Lundahl på Scanpix.
4 av 8
Två av gästerna var Chris O'Neill och Sofia Hellqvist. Amerikanen Chris O'Neill bor tillsammans med den svenska prinsessan Madeleine i en lägenhet i New York. Sofia Hellkvist bor med prins Carl Philip i ett grönt hus på Djurgården i Stockholm. Fotograf var Maja Suslin på Scanpix.
5 av 8
Den här kronan hade lagts fram i kyrkan för att visa att Estelle tillhör den svenska kungafamiljen. Bilden togs av Anders Wiklund på AP.
6 av 8
På ön Skeppsholmen mitt emot slottet sköt soldater med kanon för att ära den nydöpta prinsessan. Fotot togs av Erik Mårtensson på Scanpix.
7 av 8
Vid ett dop finns det faddrar som ska be för den som döps och hjälpa till med den kristna uppfostran. Estelles faddrar var prins Daniels syster Anna Westling Söderström, prins Carl Philip, kronprinsessan Mary från Danmark, kronprins Haakon från Norge och kronprins Willem-Alexander från Holland.
8 av 8
Efter dopet fick Estelle sova i den här gamla vaggan. Den har tillhört svenska kungafamiljen sedan 1600-talet. Fotot togs av Jonas Ekströmer på Scanpix.

Idag döptes prinsessan Estelle

När någon från en kunglig familj döps blir det förstås extra festligt.
Med i kyrkan fanns 400 gäster
och flera av dem kom från kungliga familjer i andra länder.
Utanför kyrkan sköt soldater kanon
för att ära den nydöpta prinsessan.

Dopet innebär att prinsessan Estelle nu blir medlem i Svenska kyrkan.
När hon sedan blir vuxen kan hon byta religion,
men om hon gör det förlorar hon rätten att bli drottning i Sverige.
Det står i lagen att den som är kung eller drottning av Sverige
öppet måste säga att han eller hon tror på den lutherska kristendomen.
Det är den tolkning av kristendomen som hör ihop med Svenska kyrkan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista