1 av 5
Nicklas Lidström får en puss av sin fru, efter att Sverige fick ett OS-guld år 2006. Det var Lidström som gjorde det avgörande målet. Fotograf var Claudio Bresciani på Scanpix.
2 av 5
De här kläderna brukade Nicklas Lidström ha när han spelar i sitt amerikanska lag Detroit Red Wings. Fotot togs av Danny Moloshok åt AP Photo och Scanpix.
3 av 5
Tillsammans med sitt lag från Detroit har Nicklas Lidström vunnit tävlingen Stanley Cup 4 gånger. I den tävlingen ingår de bästa lagen från både USA och Kanada. Fotot togs av Ryan Remiorz på AP Photo/CP.
4 av 5
Nicklas Lidström har 7 gånger vunnit ett pris som heter James Norris-trofén. Det priset går till den som var den bästa backen i USA och Kanada det året.
5 av 5
År 1998 gifte sog Nicklas Lidström med Annika Eriksson i Folkärn kyrka utanför Avesta. Det var också i Avesta som Lidström började spela ishockey som ung. Fotot togs av Roger Vikström på FLT-PICA.

Nicklas Lidström slutar att spela ishockey

Svensken Nicklas Lidström har varit en av världens bästa ishockeyspelare.
Under 20 år spelade han i det amerikanska laget Detroit Red Wings.
Han har också spelat i det svenska landslaget.

Idag berättade Nicklas Lidström att han har tröttnat på ishockey.
Därför slutar han och flyttar hem till Sverige igen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista