Drottning Silvia är kritisk till en bild som flera tidningar har visat

En konstnär som heter Elisabeth Ohlson Wallin har gjort en tavla av flera olika foton. På den tavlan ser det ut som om drottning Silvia sopar ett hakkors under mattan.

Drottning Silvia är kritisk till att den bilden senare har visats i olika tidningar. Därför kräver Silvia att tidningarna undersöks av en grupp som kallas Pressens opinionsnämnd.

Drottning Silvias pappa Walther Sommerlath tillhörde under många år Nazistpartiet i Tyskland. En del tycker att drottningen på ett mer tydligt sätt borde säga att det var fel av pappan att vara med i Nazistpartiet.

Det är därför som Silvia på tavlan ser ut att sopa undan nazisternas symbol, hakkorset, under en matta. Konstnären menar alltså att drottningen försöker dölja sanningen om pappa Walther.

Det här har gjort att drottning Silivia känner sig förolämpad. Därför krävde hon först att Pressombudsmannen skulle undersöka om tidningarna hade gjort fel. Men pressombudsmannen sa att det var okej att visa bilden.

Därför kräver drottningen nu att det görs en ny undersökning. Den här gången vill hon att undersökningen görs av gruppen Pressens opinionsnämnd.