1 av 2
Ballongen störtade rakt ned på ett fält. Här letar räddningsarbetare efter överlevande. Men bara 2 personer levde efter olyckan. Foto: Hagag Salama, Scanpix.
2 av 2
Det är vanligt att turister vill åka luftballong över den mycket gamla egyptiska staden Luxor. Från luften går det att se bland annat floden Nilen, och många tusen år gamla egyptiska tempel och statyer. Foto: Mohammed Anan, Scanpix.

19 turister dog när en luftballong exploderade

Den här ballongolyckan hände i Egypten i Nordafrika, och 19 turister dog. Det var tidigt på tisdagsmorgonen som en grupp turister åkte med en luftballong över den egyptiska staden Luxor som ligger vid floden Nilen.

Men när ballongen var 300 meter upp i luften gick något fel. Då exploderade plötsligt den tub med gas som får ballongen att lyfta. Det blev en kraftig explosion och ballongen kraschade brinnande ned på marken.

De 20 turister som var med ombord kom från Hongkong, Japan, Storbritannien och Frankrike. Men bara en turist och piloten som styrde luftballongen överlevde olyckan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista