Människor i Kumla har lagt ljus, blommor och nallar vid järnvägskorsningen där en 13-årig flicka från Kumla dog förra veckan. Polisen tror nu att flickan har utnyttjats av en man på Internet. Foto: Anders Persson, P4 Örebro.

Polisen har tagit fast en man som är misstänkt för brott mot flickan i Kumla

Hör mer om den misstänkta mannen
2:59 min

Polisen har tagit fast en man som är misstänkt för att ha lurat unga flickor att klä av sig framför kameran på datorn. Mannen ska också ha hotat flickorna med att visa upp bilderna av dem på Internet. Förra veckan dog en 13-årig flicka i Kumla utanför Örebro. Polisen tror att flickan tog sitt eget liv efter att ha utnyttjats av mannen. Mannen är också misstänkt för att ha utnyttjat en annan 13-årig flicka, och troligen är det ännu fler barn som har utsatts för brott av mannen, säger polisen.

Det är en 45-årig man från Göteborgs-området som nu har tagits fast av polisen. På Internet har mannen kallat sig för "bealarsson97". Han ska då ha låtsats vara en ung tjej, för att få kontakt med unga flickor på Internet.

Polisen tror att minst två 13-åriga flickor har utsatts för brott av den här mannen. Fast troligen är det fler. Ytterligare en flicka har idag anmält till polisen att hon har råkat ut för den misstänkta mannen. Mannen själv säger att han är oskyldig.

Mannen är misstänkt för att ha utnyttjat barnen genom att lura dem att klä av sig sina kläder framför datorn. De har då fotograferats utan kläder av datorns webbkamera. Mannen ska sedan ha sparat bilderna och filmerna. Polisen tror att han efteråt har hotat flickorna med att visa upp bilderna på Internet.

Polisen tror alltså att ett av de barn som har råkat ut för mannen, är den 13-åriga flicka i Kumla utanför Örebro som dog förra veckan. Flickan blev överkörd av ett tåg, och polisen tror att hon tog sitt eget liv för att hon mådde så dåligt. Flickan hade då behandlats illa både i sin skola och på Internet.

Polisen tror att också fler barn kan ha utsatts för brott av den här mannen, som har kallat sig "bealarsson97" bland annat på Internettjänsten Skype.
- Vi vill förstås komma i kontakt med alla dem som kan ha råkat illa ut, säger Mats Nylén på Örebropolisen.

Polisens telefonnummer är 114 14.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".