1 av 2
Socialdemokraternas möte i Göteborg startade med att partiledaren Stefan Löfven höll ett tal. Foto: Claudio Bresciani på Scanpix.
2 av 2
Det är 350 socialdemokrater från hela Sverige som deltar i mötet i Göteborg. Här ser du partiledaren Stefan Löfven och partisekreteraren Carin Jämtin. Foto: Claudio Bresciani på Scanpix.

Socialdemokraterna har ett nytt mål för arbetslösheten

Stefan Löfven berättar om Socialdemokraternas mål
0:14 min

Idag började ett möte i Göteborg där politiker i det socialdemokratiska partiet träffas. De ska prata om hur de vill styra Sverige om de skulle få makten efter nästa val år 2014.

Deras partiledare Stefan Löfven sa att de vill ge fler svenskar jobb. Partiet ska ha ett nytt mål för hur mycket arbetslösheten ska minska. Målet är att Sverige ska ha lägst arbetslöshet jämfört med andra EU-länder om 6 år.

Idag är det över 400 000 personer i Sverige som söker jobb. Det betyder att arbetslösheten är över 8 procent. Det land inom EU som idag har lägst arbetslöshet är Österrike. Färre än 5 procent är arbetslösa i Österrike.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".