1 av 2
Nicolas Maduro efter valsegern i Venezuela. Foto: Luis Acosta, Scanpix.
2 av 2
Maduros motståndare Henrique Capriles är missnöjd och vägrar tro att han har förlorat valet i Venezuela. Maduro måste ha fuskat, menar Capriles. Foto: Fernando LLano, Scanpix.

Nicolas Maduro får fortsätta att vara Venezuelas president

På söndagen var det presidentval i landet Venezuela i Sydamerika. Det blev ett mycket jämnt val. De två politikerna Nicolas Maduro och Henrique Capriles fick nästan lika många röster, men Maduro fick något fler och vann därför valet. Fast hans motståndare tror att Maduro har fuskat i valet.

Nicolas Maduro har redan jobbat som president i Venezuela ett tag, efter att landets förra ledare Hugo Chaves dog nyligen. Efter att ha vunnit valet på söndagen får Maduro nu fortsätta att styra landet.

Men hans motståndare Henrique Capriles är missnöjd. Han vägrar att erkänna Maduro som segrare i valet. Capriles menar att han själv egentligen fick fler röster, men att Maduro har fuskat i valet. Capriles kräver nu att rösterna ska räknas om.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".