1 av 5
Jonas Sjöstedt är ledare för Vänsterpartiet och sitter i riksdagen. Den här bilden togs under en paus i debatten idag. Foto: Bertil Enevåg Ericson på Scanpix.
2 av 5
Fredrik Reinfeldt är partiledare för Moderaterna. Han är också statsminister och ledare för regeringen. Foto: Bertil Enevåg Ericson på Scanpix.
3 av 5
Jimmie Åkesson är partiledare för Sverigedemokraterna och sitter i riksdagen. Foto: Jonas Ekströmer på Scanpix.
4 av 5
Annie Lööf är ledare för Centerpartiet. Hon är också minister i regeringen och har ansvar för frågor om företag. Foto: Bertil Enevåg Ericson på Scanpix.
5 av 5
Här ser du riksdagshuset i Stockholm. Foto: Scanpix.

Idag pratade politikerna om arbetslösheten

Hör vad politikerna sa om arbetslösheten och jobben
3:51 min

Idag var det den sista debatten i riksdagen innan sommaren. Då fick partiernas ledare chansen att prata om sin politik. Mest pratade de om arbetslösheten. Bland annat pratade de om hur fler personer med funktionshinder och fler invandrare ska kunna få jobb.

Under sommaren stänger riksdagen, men politikerna fortsätter ändå att jobba med andra saker. Det kan till exempel vara att besöka olika platser runt om i Sverige.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".