1 av 2
När kvinnan försvann började polisen att leta efter henne inne i Trollhättan. Foto: Thomas Johansson på Scanpix.
2 av 2
Polisen har också letat efter kvinnan i naturområdet Hunneberg. Då tog polisen hjälp av både dykare och helikopter. Foto: Adam Ihse på Scanpix.

En 36-årig man är misstänkt för mord i Trollhättan

Redan tidigare var mannen misstänkt för att ha rövat bort en 23-årig kvinna. Men idag sa en domstol att mannen är misstänkt för att ha mördat kvinnan.

Domstolen bestämde också att mannen ska vara inlåst på ett häkte medan polisen fortsätter sin undersökning. Men problemet är att polisen inte vet var mannen är just nu.

Trollhättan är en stad som ligger i närheten av den stora sjön Vänern.

Den 23-åriga kvinnan försvann söndagen den 30 juni. Inne i hennes lägenhet och ute i trappuppgången fanns väldigt mycket blod. Därför tror polisen att kvinnan är död. Men kroppen är fortfarande försvunnen.

Sedan tidigare har en 36-årig man varit misstänkt för att ha rövat bort kvinnan. Men idag sa en domstol att mannen istället är misstänkt för mord.

Bevisen mot honom är att personer i Trollhättan har hört hur mannen och kvinnan grälade strax innan hon försvann. Men mannen själv har tidigare sagt att han är oskyldig.

Domstolen bestämde idag också att 36-åringen ska vara inlåst på ett häkte under tiden som polisen fortsätter sin undersökning. Fast polisen vet inte var mannen är just nu. Därför är 36-åringen fortfarande fri.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".