1 av 2
Det är blodiga bråk i Egypten just nu. Foto: Fayez Nureldine/Scanpix.
2 av 2
En del demonstrerar mot den tidigare presidenten Mursi, andra demonstrerar för honom. Foto: Fayez Nureldine/Scanpix.

Det är bråk och våld i Egypten

1:09 min

Ända sedan Mursi tvingades sluta som president har hans anhängare demonstrerat på gator och torg i Egypten. Det gör de även ikväll. Samtidigt väntas stora demonstrationer med människor som stöder armén. Och många rädda för att det ska det ska bli hårda strider mellan de olika grupperna.

Ledarna för armén har sagt att soldater kommer att ingripa om någon börjar använda våld.

Och det är också armen som uppmanat alla egyptier att demonstrera ikväll för att visa att de stöder armen och inte Muhammad Mursi.

Armén har sagt att de vill förändra politiken i Egypten, de vill ha en ny grundlag och att nya val ska hållas nästa år. Och de vill att alla olika grupper i landet ska samarbeta.

Armén har sagt att även Mursis anhängare måste vara med i det samarbetet, men de har sagt att de inte vill samarbeta om inte deras ledare Mursi först släpps fri.

Och ikväll kommer alltså både de som stöder Mursi och de som stöder armén att demonstrera. Redan under eftermiddagen har de båda grupperna kastat sten på varandra och många är rädda för att det kan bli mer blodiga bråk under kvällen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista