1 av 5
Den här flaggan är en symbol för de homosexuellas rättigheter. Demonstranter tog med sig den till ryska ambassaden i Stockholm. Foto: Otto Marand/Sveriges Radio
2 av 5
Två av demonstranterna tog sig innnanför staketet och in till ambassaden. Polisen fick ta bort dem därifrån. Foto: Scanpix.
3 av 5
Det här är den andra demonstranten som smet in på ambassadens område. Även hon var naken på överkroppen. Foto: Jonas Ekströmer på Scanpix.
4 av 5
Här är några av demonstranterna utanför ryska ambassaden i Stockholm. Fotot kommer från vår lyssnare Mikael Silkesjöö.
5 av 5
Nyligen var det också demonstrationer mot den nya lagen i Ryssland. Polisen stoppade då demonstranterna med våld. Foto: AP och Scanpix.

Många protesterar mot hur Ryssland behandlar homosexuella

Nyligen fick Ryssland en ny lag som säger att det är förbjudet att säga eller skriva bra saker om homosexuella. Dessutom är det många homosexuella ryssar som blir misshandlade eller behandlas dåligt på andra sätt.

Därför var det idag en demonstration utanför den ryska regeringens ambassad-kontor i Stockholm.

Även på andra platser i världen har det varit protester mot hur homosexuella har det i Ryssland. Till exempel finns det många gayklubbar i Storbritannien och USA som vägrar att servera rysk sprit. De gör så för att visa sitt missnöje med Ryssland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".