1 av 3
En polis vid avspärrningar i Köpenhamn. Foto: Keld Navntoft/Scanpix
2 av 3
Underredet till bilen som misstänktes vara en bilbomb. Foto: Scanpix
3 av 3
Poliser och ambulanspersonal i Köpenhamn på förmiddagen. Foto: Scanpix

En svensk bil skrämde många i Danmark

Idag spärrades stora områden av den danska huvudstaden Köpenhamn av efter att någon hade sett en misstänkt bil på en parkering. Det stack ut sladdar från bilen, så polisen trodde att det kunde finnas en bomb i den. Men det var ingen bomb. Istället var det en egen uppfinning som en turist från Sverige hade hittat på.

Det var i förmiddags som dansk polis sade att ingen fick vara i ett område inne i Köpenhamn, på grund av risk för att det kunde finnas en bomb där.

Det var svensken Dan Zethraeus bil som gjorde danskarna oroliga, eftersom det stack ut sladdar från den. När Dan Zethraeus förstod att det var hans parkerade bil som alla var rädda för fick han prata med den danska polisen och berätta om sladdarna i bilen.

Sladdarna hör till en uppfinning, och det var inte meningen att skrämma någon, säger Zethraeus. 
- Det är en uppfinning för hur vi ska kunna köra bil med el i framtiden utan att behöva stanna och ladda, säger Dan Zethraeus till Sveriges Television.

Dansk polis säger nu att Zethraeus inte är misstänkt för brott.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista