1 av 3
En affisch som visar att den tyska ledaren Angela Merkel och en annan politiker skulle tala i rådhuset i Ingolstadt i Tyskland på måndagen. Istället blev det ett gisslandrama där. Foto: Peter Kneffel, Scanpix.
2 av 3
Människor har stannat för att titta vid rådhuset i Ingolstadt i södra Tyskland, där ett gisslandrama utspelar sig. Foto: Peter Kneffel, Scanpix.
3 av 3

En man med vapen tog människor som fångar i Tyskland

Det var på förmiddagen som en 24-årig man i Ingolstadt i södra Tyskland tog 3 personer som gisslan. De 3 arbetar för kommunen i Ingolstadt och mannen hotade dem med vapen. Nu har 1 av dem släppts.

Tysklands ledare Angela Merkel skulle ha hållit ett tal i det gamla rådhuset i Ingolstadt under måndagen. Det talet har nu ställts in. Istället har 3 av de anställda i rådhuset tagits som gisslan av en 24-årig man.

Polisen i Tyskland säger att 24-åringen har rymt från ett sjukhus för psykiskt sjuka.

Mannen ska tidigare ha förföljt och besvärat personer som jobbar för kommunen.

1 av de 3 tillfångatagna har nu släppts fri från mannen. Polisen försöker nu övertala 24-åringen att släppa resten av sina fångar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista