1 av 2
Den här bilden visar en annan flyktingbåt på väg mellan Indonesien och Australien. Ombord på just den här båten finns omkring 180 flyktingar. Ofta sjunker de för tungt lastade båtarna på sin väg över havet. Foto: Indonesian National Search and Rescue Agency/Scanpix.
2 av 2
Samtidigt som ännu en flyktingbåt från Indonesien sjönk utanför Australien idag, träffades Indonesiens utrikesminister Marty Natalegawa och Australiens utrikesminister Bob Carr. På mötet sade Bob Carr att Australien inte ska ta emot fler båtflyktingar. Foto: Achmad Ibrahim, Scanpix.

En båt med flyktingar har sjunkit i havet utanför Australien

Mer än 100 flyktingar fanns ombord på båten. Flyktingarna var på väg från landet Indonesien, när deras båt började sjunka utanför Julön, som hör till Australien. 106 personer har nu kunnat räddas levande. Räddningsbåtar söker fortfarande i vattnet efter fler överlevande.

Det är vanligt att båtar med flyktingar försöker ta sig över havet från Indonesien till Australien. Men många av båtarna är i dåligt skick och för tungt lastade, och flera hundra flyktingar har drunknat på den här vägen de senaste åren.

Samtidigt säger politiker i Australien nu att de inte kommer att ta emot fler flyktingar från Indonesien. Istället kommer de båtflyktingar som kommer dit att skickas vidare till ett annat land.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista