1 av 2
Mohammad Badie är ledare för Muslimska brödraskapet i Egypten. Foto: Scanpix
2 av 2
Här är Mohammad Badie tillsammans med andra personer i Muslimska brödraskapet. Foto: Scanpix

Ledaren för Muslimska brödraskapet i Egypten har tagits fast av polisen

Muslimska brödraskapet är en stor organisation i Egypten i Nordafrika. De stödde den förra presidenten Mohammad Mursi som tvingades sluta för drygt en månad sedan. Nu har ledaren för Muslimska brödraskapet, Mohammad Badie, gripits av polisen.

Den 3 juli i år tog militären makten i Egypten. Då hade mer än en miljon människor varit ute och demonstrerat mot president Mursi. Men Mursi vägrade sluta som president och det blev bråk och våld på gatorna. Flera människor dog och många skadades.

Militären säger att Muslimska brödraskapet och deras ledare Mohammad Badie är skyldiga till det här våldet. Det var därför som polisen nu tog fast Mohammad Badie. Han är misstänkt för att ha sagt åt människor att använda våld på gatorna.

Nu sitter de flesta av Muslimska brödraskapets ledare inlåsta hos polisen. Samtidigt har flera hundra människor som är med i organisationen skjutits ihjäl av polisen och militären den senaste veckan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".