Det här är Egyptens tidigare president Hosni Mubarak. Foto: Markus Schreiber / Scanpix

Egyptens tidigare president Hosni Mubarak kan släppas från fängelset

Hosni Mubarak har varit fängslad i 2 år. Han är dömd för att ha mördat människor som demonstrerade mot honom i Egypten. Men idag sade en domstol att han ska släppas fri.

Mubarak var president i Egypten i 30 år. Han var en hård och sträng ledare och han brukade fuska i valen för att behålla makten.

Men år 2011 hade människorna i Egypten tröttnat på hur han styrde landet. Många demonstrerade på gatorna och det blev bråk och våld. Många demonstranter dödades av Mubaraks soldater, men till slut tvingades Mubarak att sluta som president.

Senare dömdes han till att sitta i fängelse hela livet för att ha varit med och mördat människor under demonstrationerna.

Men Mubarak tycker att han är oskyldig och nu säger alltså en egyptisk domstol att han ska släppas fri. I så fall släpps han tills det blir en ny rättegång mot honom.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".