1 av 2
Arbetsförmedlingens högsta chef, generaldirektören Angeles Bermudez-Svankvist, riskerar att tvingas att sluta sitt jobb. Foto: Janerik Henriksson, Scanpix.
2 av 2
En skylt utanför Arbetsförmedlingen. Foto: Rebecca Nygren/Sveriges Radio

Arbetsförmedlingens chef kan tvingas sluta sitt jobb

Det går för dåligt för myndigheten Arbetsförmedlingen att hjälpa de arbetslösa i landet. Nu kanske Arbetsförmedlingens chef tvingas sluta sitt jobb.

Det är Arbetsförmedlingens styrelse som idag säger att de inte tycker att Arbetsförmedlingens högsta chef, Angeles Bermudez-Svankvist, har lyckats tillräckligt bra och att de saknar förtroende för henne.

Bland annat får Bermudez-Svankvist kritik för Arbetsförmedlingens satsning på jobbcoacher för arbetslösa. Jobbcoacherna kostade 5 miljarder kronor, men få arbetslösa blev hjälpta av dem och fick jobb.

Idag blev det också känt att Angeles Bermudez-Svankvist har haft väldigt dyra telefonräkningar som Arbetsförmedlingen tvingats betala. Sammanlagt hade Bermudez-Svankvist mobilräkningar på 311 000 kronor.

Det är politikerna i regeringen som bestämmer om Arbetsförmedlingens högsta chef nu får ha kvar sitt jobb eller inte.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista