Det här huset låg mitt i Norrtälje. Det är en stad som ligger 7 mil norr om Stockholm. Foto: Jonas Ekströmer på Scanpix.

I Norrtälje kan flera personer ha dött i en brand

Efter branden är 3 personer försvunna. De har troligen dött.

Huset som brann var ett HVB-hem i Norrtälje. Det var ett ställe där barn och ungdomar med psykiska problem kunde få bo, så att de fick hjälp av personal där. Kanske var det någon som med flit tände eld på hemmet, tror polisen.

Flera andra personer skadades också i branden. De fick bara lättare skador och har nu lämnat sjukhuset.

Det här HVB-hemmet har tidigare fått kritik för dålig säkerhet. Stockholms kommun funderade på att kanske skicka ungdomar med psykiska problem till hemmet i Norrtälje. Men de tyckte att säkerheten var dålig eftersom det fanns så lite personal där.

Det företag som äger HVB-hemmet tyckte att Stockholms kommun gjorde fel. Därför bad de en domstol att undersöka saken. Men domstolen höll med Stockholms kommun om att säkerheten var dålig och att kommunen därför inte behövde välja det hemmet för sina ungdomar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista