En bild på Muhammed Mursi när han var president i Egypten. Foto: Fredrik Persson/Scanpix

Det ska bli en rättegång mot Muhammad Mursi

Muhammad Mursi var president i Egypten i Nordafrika. Innan han tvingades sluta var det stora protester mot honom där många människor dödades. Muhammad Mursi misstänks nu för att ha legat bakom våldet och sagt till att människor skulle attackeras och dödas. Därför har egyptiska myndigheter nu bestämt att det ska bli en rättegång mot Muhammad Mursi.

För lite mer än 2 månader sedan tog militären i Egypten över makten i landet. De tvingade Mursi att sluta. Då hade det länge varit ett stort missnöje mot Mursi i landet. Det hade varit flera stora demonstrationer och bråk mellan de som stödde Mursi och de som var emot honom.

I december förra året var det sådana bråk utanför presidentpalatset i huvudstaden Kairo. Många människor dödades i bråken. Egyptiska myndigheter menar att det var Mursi som låg bakom våldet då. Därför ska det nu bli en rättegång mot honom. Muhammad Mursi är misstänkt för att ha bestämt att människor skulle attackeras och mördas under bråken, säger egyptisk TV idag.

Än så länge är det oklart när rättegången mot Mursi börjar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista