1 av 2
Det var på den här platsen i Biskopsgården i Göteborg som 2 unga män sköts ihjäl. Foto: Helena Sällström, Sveriges Radio Göteborg.
2 av 2
En polisbil. Foto: Johanna Storm, P4 SR Göteborg

2 personer sköts ihjäl i Göteborg

Här kan du höra om skottlossningarna i Göteborg
1:50 min

2 personer sköts ihjäl i området Biskopsgården på Hisingen i Göteborg sent på onsdagskvällen. Det var utomhus på en gata som en 28-årig man och en 17-årig pojke blev skjutna. De fördes till sjukhus med svåra skottskador, men dog på sjukhuset.

Polisen säger att de känner till de 2 dödade männen sedan förut. Än så länge vet polisen inte varför de sköts, men det kanske kan ha varit något slags bråk mellan kriminella gäng i staden.

De senaste åren har det varit många skottlossningar i Göteborg. Bara för några dagar sedan var det skottlossning på samma gata som igår. Totalt i år har det varit 27 skottlossningar i staden. Det berättar Björ Blixter som är presstalesman för polisen i Göteborg:

- Tendensen är ju att det är en ökning här av antalet skjutningar och det är ju väldigt allvarligt. Det är ju oroväckande, och för varje gång det sker så ökar ju risken för att andra personer ska drabbas, det är ingen tvekan om detta. Därför är det viktigt att tala om för allmänheten att det här är ingen slump att det sker, det sker likafullt utomhus och risken för att andra ska skadas den ökar ju för varje gång det här händer. Det är oroväckande att någon på öppen gata skjuter skarpt, säger Björ Blixter.

Polisen letar fortfarande efter den eller de som sköt och dödade de 2 männen i området Biskopsgården på onsdagskvällen.
Polisen i Göteborg har nu också begärt hjälp från andra poliser i landet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".