Våldtäkten har upprört många. Därför behövs det många poliser som kan vakta de misstänkta. Foto: Manish Swarup för AP och Scanpix.

Idag dömdes 4 män för våldtäkt i Indien

Det var förra året som en 23-årig kvinna våldtogs på en buss i den indiska huvudstaden New Delhi. Männen slog henne också med järnrör och kastade ut henne från bussen. Kvinnan dog av sina skador.

Idag sa en domstol att 4 av männen är skyldiga till både våldtäkt och mord. Vilket straff de ska få bestäms troligen först imorgon.

Från början var det 6 misstänkta män som polisen tog fast och låste in. En av männen tog livet av sig.

En annan av männen dömdes av domstolen redan i augusti. Han var bara 17 år gammal när han våldtog kvinnan. Därför fick han ett mildare straff än vad en vuxen hade fått. Han dömdes till 3 år i ett särskilt fängelse för ungdomar.

De 4 andra männen som var med vid våldtäkten dömdes alltså först idag. Många kräver att de ska straffas med döden. Men vilket straff det blir bestäms först senare.

Redan nu säger männen att de tänker kräva en ny rättegång i en annan högre domstol.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".