Många har protesterat mot den första domen då pojken friades. Här ser du en demonstration i Umeå. Foto: Sveriges Television.

En 18-årig man dömdes för den så kallade "flaskvåldtäkten"

Pojken hade stoppat upp en flaska i flickans slida, trots att hon inte ville det.

Den här händelsen i staden Umeå i Västerbotten har undersökts av två domstolar. Den första domstolen, tingsrätten, sa att ingen skulle straffas. Men idag säger domstolen hovrätten att det som hände räknas som en våldtäkt.

Flickan hade sex med tre pojkar. Det hade hon själv gått med på. Men hon hade inte gått med på att få en flaska i slidan.

När en av pojkarna försökte köra in flaskan knep hon ihop benen. Eftersom foliet på flaskan satt kvar började hon också att blöda. Men flickan sa inget. Därför kunde pojken tro att flickan var med på det här, sa tingsrätten förut.

Men hovrätten tänker annorlunda. När flickan knep ihop benen borde pojken ha förstått att hon inte ville ha någon flaska där, menar hovrätten.

Därför dömdes pojken idag till 180 timmars samhällstjänst. Det innebär att han ska jobba gratis för samhället under 180 timmar. Pojken ska också betala 115 000 kronor i skadestånd till den unga kvinnan.

De andra pojkarna som var med och hade sex med flickan får inget straff.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista