1 av 3
Fortsatta ändringar och inställda tåg i dag. Foto: Katarina Höj/Sveriges Radio.
2 av 3
Foto Anders Wiklund/TT.
3 av 3
Urspårade godståget i Huddinge Foto Anders Wiklund / TT

Det är fortfarande problem i tågtrafiken

Natten till tisdagen var det en tågolycka i Huddinge söder om Stockholm. Ett tåg åkte ur sitt spår. Planen var att tåget skulle tas bort nu i natt så att tågtrafiken skulle kunna komma igång igen. Men det misslyckades och tåget står kvar. Det fortfarande stora problem i tågtrafiken till, från och förbi Stockholm. Klicka på texten om du vill läsa mer

Tanken var att godståget som spårade ur skulle lyftas bort med hjälp av en lyftkran. Men det har regnat mycket på olycksplatsen under natten. Därför blev det halt på marken där lyftkranen ska köra och det blev för svårt för den att arbeta. Samtidigt skulle trafiken på spåren bredvid komma igång på morgonen och lyftkranen måste då ha kört därifrån. Därför fick personalen ge upp försöken med att få bort tåget. Men nästa natt ska de försöka igen.

Det här betyder att det fortfarande är ett trasigt tågspår och ett urspårat tåg i vägen för trafiken idag. Det gör att färre tåg kan köra till, från och förbi Stockholm idag. Det här påverkar även många tåg söderut i landet som nu får köra andra vägar till och från Stockholm. Många tågresor tar därför längre tid idag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista