Magnus Falkehed and Niclas Hammarström. Photo: Sophie Bassouls och Leif R Jansson TT

Journalisterna Magnus Falkehed och Niclas Hammarström är fria

I höstas förvann 2 svenska journalister i landet Syrien i Mellanöstern. De båda journalisterna Magnus Falkehed och Niclas Hammarström rövades bort av ett gäng med vapen i Syrien. Men nu har de släppts fria och har förts ut ur Syrien. Klicka på texten om du vill läsa mer!

Det var den 23 novemner som de två svenska journalisterna Magnus Falkehed och Niclas Hammarström rövades bort i Syrien. De hade rest till Syrien för att berätta om kriget där och skulle resa ut ur landet när de blev stoppade av en grupp med vapen.

Den ena svensken blev skjuten
De två svenskarna hölls fångna i källare. En gång försökte de att fly. Då blev fotografen Niclas Hammarström skjuten i vänster ben och förlorade mycket blod. Efteråt blev båda svenskarna misshandlade.

Vi vet inte vilka det var som fångade svenskarna. Det kan ha varit presidentens armé eller upprorsmän, eller kanske någon grupp kriminella som inte har med själva kriget att göra.

Nu har svenskarna släppts fria och först till Syriens grannland Libanon. Där får de nu hjälp på den svenska regeringens ambassadkontor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".