1 av 2
Foto: Johan Nilsson/TT
2 av 2
Det var här på Malmö Airport-Sturup som ett flygplan blåste av landningsbanan. Foto: Sandra Svensson/Sveriges Radio

Ett flygplan blåste av landningsbanan i Malmö

Det har varit en blåsig natt i södra Sverige, särskilt längs kusterna. På Malmös flygplats Sturup blåste det så starka vindar att ett flygplan blåste av landningsbanan. Klicka på texten om du vill läsa mer!

Det var vid 2-tiden inatt när flygplanet var på väg att landa på Sturups flygplats, som starka vindar fick tag i planet så att det gled av banan. Det var både väldigt blåsigt och halt på landningsbanan när olyckan hände.

Planet var lastat med post och de enda som fanns ombord var de 2 piloter som körde planet och ingen av dem skadades i olyckan.  Men det tog några timmar att få bort planet från banan. Därför stoppades all flygtrafik till och från Sturup fram till klockan 9 på morgonen. Därför blev de plan som skulle ha rest från Sturup under morgonen försenade.

Väderexperter på SMHI säger att det kommer att fortsätta att vara blåsigt under dagen men att det blir lugnare under kvällen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista