1 av 2
Ekologisk mjölk. Enligt en amerikansk undersökning innehåller ekologisk mjölk mycket omega 3 och är ett alternativ till fet fisk. Foto: TT.
2 av 2
Mjölkkor i en ladugård. Foto: Karin Malmhav/SvD/TT

Ekologisk mjölk är nyttigare än annan mjölk

En ny undersökning visar att ekologisk mjölk är nyttigare än annan mjölk. Den ekologiska mjölken kommer från kor som lever på ett annat sätt än vad många andra kor gör idag. Det är forskare i USA som nu har upptäckt att den ekologiska mjölken är nyttigare. Klicka på texten om du vill läsa mer

Ekologisk mjölk kommer från kor som bara har fått mat som har odlats utan gifter. Korna får också vara utomhus och äta gräs mer än andra kossor. Nu visar det sig alltså att deras mjölk, som då kallas ekologisk, innehåller mer av ämnet omega 3 än annan mjölk.
Omega 3 är ett nyttigt fett som vi människor annars brukar få i oss genom att äta fisk, men som vi alltså även kan få i oss när vi dricker ekologisk mjölk.

Att den ekologiska mjölken blir nyttigare beror just på att korna får gå utomhus så mycket och äta vanligt gräs och giftfri mat, menar forskarna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".