1 av 5
Den här lastbilen halkade i snön i morse och körde in i ett räcke. Det hände på väg E65 utanför Svedala i Skåne. Foto: Johan Nilsson på TT.
2 av 5
Den här bilden från Trollhättan i Västergötland togs av Khaleel Gareeb. Han skickade bilden till Klartexts sida på Facebook.
3 av 5
Danne som sitter i sin plogbil på väg 27 utanför Hallabro i Blekinge tog den här bilden. Foto: Privat.
4 av 5
Nu har plogbilarna fått börja röja i Sölvesborg i Blekinge. Foto: Privat.
5 av 5
Gert har tagit den här bilden från Hantverkaregatan i Karlskrona i Blekinge där snön börjat samla sig så smått. Foto: Privat.

Snön ställer till med problem i trafiken i södra Sverige

I södra Sverige snöar det mycket idag och det blåser kraftiga vindar. Därför har det skett flera olyckor i trafiken. Problemen är värst i Skåne, Blekinge, Halland, Småland, Västergötland och på Västkusten. Klicka om du vill läsa mer!

En buss körde i diket vid Tegneby, som ligger på ön Orust på Västkusten. Ombord på bussen fanns 3 barn som skulle till skolan. Men ingen skadades.

En annan olycka var vid Snapparp utanför Halmstad i Halmstad. Där har flera bilar krockat och de var tvungna att stå still vid vägkanten.

Vädret gör också att alla måste åka långsamt på Öresundsbron som går från svenska Malmö till Köpenhamn i vårt grannland Danmark. Nu får du högst köra 50 kilometer i timmen på bron. Det bestämde trafikcentret vid bron på förmiddagen idag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista