1 av 3
Många skadades av bomberna. Foto: AP/TT.
2 av 3
En av bomberna var gömd i en bil. Så här såg bilen ut efter explosionen. Foto: AP/TT.
3 av 3
Det här är en av de polisstationer där det sprängdes bomber. Foto: AP/TT.

Flera bomber har sprängts i Egypten

Bomberna sprängdes underdagen på 4 olika platser i huvudstaden Kairo. Minst 6 personer har dött och många har skadats. Klicka på texten om du vill läsa mer!

Två av bomberna exploderade på morgonen nära polisstationer i Kairo. En annan bomb kastades mot några bilar som tillhörde polisen eller militären. På eftermiddagen exploderade en fjärde bomb nära de kända pyramiderna.

UIdag säger en grupp islamister att det var de som sprängde bomberna, Islamisterna vill att Egypten ska styras med religiösa lagar som är hämtade från islam.

De senaste åren har varit oroliga i Egypten
År 2012 var det första gången som folket i Egypten fick välja sin president i ett rättvist och demokratiskt val. De flesta röstade då på islamisten Muhammad Mursi.

Men efter ett år hade många tröttnade på honom och det blev stora demonstrationer i somras. Till slut tog militärerna makten. De politiker som styr Egypten idag är utvalda av militärerna.

Bomberna idag kanske är ett försök av islamister att skrämma landets ledare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista