1 av 2
Vargar. Foto: Jonas Ekströmer/TT
2 av 2
Entrén till Kolmårdens djurpark. Sommaren år 2012 dödades en djurvårdare av vargar i djurparken. Foto: Henrik Witt, TT.

En anställd på Kolmårdens djurpark misstänks för brott efter att en arbetskamrat dödades av vargar

1:29 min

För nästan 2 år sedan dödades en djurskötare i en djurpark i Östergötland. Djurskötaren var inne hos en flock vargar när de attackerade henne så att hon dog. Sedan det här hände har poliser och lagexperter undersökt saken och nu säger de att de misstänker en av djurskötarens arbetskamrater för brott.

Poliser och lagexperter säger idag att de har pratat med en person som jobbar på djurparken och berättat för den personen att han eller hon är misstänkt för brott.

Det var på sommaren år 2012 som en 30-årig djurskötare dödades i Kolmårdens djurpark utanför Norrköping. Djurskötaren hade gått ensam in till vargarna i djurparken. Djurskötaren hade arbetat med vargarna sedan de var små valpar och ingen vet varför vargarna plötsligt attackerade henne.

Efter djurskötarens död har poliser och lagexperter undersökt saken.  Nu har de alltså kommit fram till att en person som jobbade tillsammans med den dödade djurskötaren är misstänkt för brott.

Personen är misstänkt för att på något sätt ha varit ansvarig för sin arbetskamrats död. Men polisen vill inte berätta om vad personen misstänks ha gjort, eller låtit bli att göra.

På Kolmårdens djurpark säger de idag att djurparken stödjer den misstänkta personen och ger den hjälp som behövs. Samtidigt är det också bra om polisen kan bli klar med sin utredning om vargattacken, säger djurparkens chef Mats Olsson:
- Vi ser ju väldigt positivt på att utredningen nu fortskrider och att vi genom den kan hitta en process för att ta nästa steg och vidare, säger Mats Olsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista